Vad är SYND!


I Kristna sammanhang talas det om att Jesus tog dina synder på sig på korset. Men vad är då synd egentligen?  Du kanske tänker att stjäla, mörda, ljuga mm är synd. Det stämmer visserligen, men det är i första hand syndens konsekvenser av den största synden.

Den huvudsakliga synden är att människan har vänt sig bort från Gud. Det hände första gången då Adam och Eva trotsade Guds förbud om att äta av den förbjudna frukten i lustgården. Jesus har erbjudit mänskligheten frihet från denna arvsynd, då människan valde att upproriskt trotsa Gud.

Så länge du inte tagit emot Jesus i ditt hjärta och tagit del av vad Jesus gjorde för dig på golgata är du en del av den gamla arvsynden från Adam och Eva. Ditt liv har en synd natur och du är fördömd att leva i evighet skild från Gud i mörker och plåga. Men så snart  som du bekänner Jesus som din frälsare övergår du från döden till livet.

Sedan kan du ta itu med andra synder som format dig tidigare exempelvis ett liv i drogberoende, alkoholberoende, sexuell lössläppthet eller vad det kan vara.
Jesus kommer att förlåta dig och du blir fullständigt ren i din själ och samvete.
Den Helige Ande kommer hjälpa dig i processen med att forma om ditt liv.

Men det är viktigt att komma ihåg att har du inte gjort upp med syndens ursprung, spelar det ingen roll hur många goda gärningar du gör. Du kommer ändå vara en del av arvsynden från Adam och Eva, tills du vänder om till Jesus.

Kommentarer