Hur gör jag för att bli frälst?

Meningen med livet - Hur jag blir frälst


Hur gör jag för att bli frälst?


Det är enklare än du tror. Många tycker t.om att det är för enkelt. Men Herren har gjort det så för att alla människor ska förstå och kunna ta del av det.

1. Det står i ordet att om vi bekänner våra synder för Herren, så är han trofast och rättfärdig och förlåter oss all vår synd.

Jesus kom till världen för att rädda den, inte för att döma. Alla människor var genom syndafallet bortkopplade från Gud och kunde inte ha någon gemenskap med honom. Den synd som Adam och Eva gjorde när de åt av den förbjudna frukten i lustgården, orsakade en andlig död hos människan. Den fördes sedan vidare från generation till generation. Det fanns bara ett sätt att upprätta mänskligheten igen och det var att Jesus som var syndfri, tog på sig all vår skuld och synd. Det var det som han gjorde på korset när han dog. Detta var ingen vanlig död, utan en död som räddar hela mänskligheten.

Du kan idag få del av denna räddning och få gemenskap med Herren. Det är mycket enkelt.

1. Be Herren förlåta dig, dina synder.
2. Tro på honom av hela ditt hjärta
3. Bekänn din tro för andra.

Bön du kan be

Herre, jag kommer till dig nu. Jag tror att du dog för mina synder och uppstod
och lever idag. Jag ber dig förlåta mig all synd jag gjort och tackar dig för att du renar mig. Från idag vill jag följa dig och vara din lärjunge. Du får bestämmanderätten över mitt liv.Jag lägger mitt liv i dina händer - Amen


Här du bett den här bönen med ärligt hjärta har du tagit del av det offer Jesus gjorde för dig och du har övergått från döden till livet.
Det är nu ditt nya liv börjar.

Ta kontakt med en kristen församling där du kan få gemenskap och utvecklas i din tro. Läs gärna bibeln varje dag. 

Om du bett med i den här bönen via denna blogg får du gärna berätta i kommentarerna. Det styrker dig i din tro och gläder oss.

Välkommen!

Kommentarer

Albert sa…
Den själ som har tagit emot Herren Jesus i sitt hjärta, men inte önskar bli medlem i en kristen församling, vad fattas denne?
Om någon tror att Bibeln med gudstjänst endast menar "att gå i kyrkan", så betyder säkert gemenskapen i en församling en del.

Är inte gudstjänst, att tjäna Gud, något som man alltid skall göra i det vardagliga livet? Sade inte Jesus: "Om inte er rättfärdighet övergår de skriftlärdes, så kommer ni inte in i Guds rike."

Gud vill ha rättfärdiga människor i sitt rike. Om de har gått i kyrkan eller inte är väl inte något Jesus har begärt? Han hade ju kommit för att upprätta trons lydnad och den kunskapen kan man ju själv inhämta från Bibeln.

Vem döper en lärljunge, utan att förvänta sig att den döpte blir medlem i hans församling? Om inte "att församla sig" tilltalar den döpte, är han då inte ett Guds barn?

Tänk på hovmannen, som lät döpa sig av Pilippus. Hovmannen åkte glad därifrån medan Herrens Ande ryckte bort Pilippus och hovmannen såg honom inte mer. Apg.8:36-39

Finns det inte idag erbjudande om dopet i likhet med att kyrkan erbjuder "drop in vigslar"? Varför ersattes Jesu dop med endast vattenbegjutning av hjässan? Tyckte kyrkans män att det var tillräckligt? Vad skulle Jesus ha sagt om detta? Om en muslim vill lämna islam, är det detta förenklade dop, som han erbjudes av kyrkan?
radikalt sa…
Att tillhöra en kristen gemenskap är bra för den enskilde men inte en frälsningsfråga. Man blir ju inte en bättre kristen bara för att man går i Kyrkan. Däremot är gemenskapen viktig för att kunna utvecklas i sin tro och kunna stödja andra. Tillsammans är vi starka.
Albert sa…
Det har sagts, att vi kristna inte skall gå ojämt sammanokade med dem som inte tror? Det har också sagts, att inte ställer man sitt ljus under skäppan, utan låter det lysa så också andra kan se det och vandra i dess sken.
Om man endast umgås med troende, hur skall då otroende människor kunna se våra goda gärningar och följa det goda exemplet.
Nu kommer ingen till Sonen om inte Fadern drager honom. Den människa som inte älskar Jesus har ingen möjlighet att avbryta sin ständigt återkommande vandring på jorden. Frälsning är ju att bli räddad från jorden.
När världen födes på nytt, då... I uppståndelsen på den yttersta dagen måste en otroende människa bli återfödd, annars kan hon inte få se Guds rike. Då menas inte född på nytt av Gud utan född på nytt av kvinna. Den yttersta dagen är här sedan tusen år, Inom kort skall Herren återvända för att upprätta sitt rike på jorden och allas ögon skall se honom. Somliga skall jämra sig vid hans ankomst. Vi som har trott skall då glädja oss. Men vårt hopp har varit på något, som vi fram tills nu ännu inte har sett uppenbaras. Men, hur kan man hoppas på något som man redan har sett?